Holistische massage 

Holistische Massage: Herstel van Evenwicht tussen Lichaam en Geest

Wat is Holistische Massage?

Holistische massage richt zich op het herstellen van het evenwicht tussen lichaam en geest. Niet-verwerkte emoties, problemen en stress kunnen zich vaak uiten in lichamelijke klachten, zoals een pijnlijke rug of nek, hoofdpijn, of last van de armen. Het lichaam laat ons op deze manier weten dat er een disbalans is en vraagt om aandacht.

Bewustwording van Signalen en Gevoelens

In de hectiek van het moderne leven vergeten we vaak naar ons gevoel te luisteren. Holistische massage pakt zowel lichamelijke als emotionele aspecten aan, met als doel om beter te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Het uiteindelijke doel is om meer inzicht en bewustwording te krijgen en vertrouwd te raken met de signalen van je lichaam. Alleen jij kunt ontdekken wat jouw lichaam je vertelt. Door op zoek te gaan naar oorzaken en het oplossen van oud zeer, ontstaat er ruimte voor nieuwe energie.

Verantwoordelijkheid voor je Helingsproces

Holistische massage draagt bij aan bewustwording, waardoor je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je helingsproces. Het maken van keuzes, stellen van prioriteiten en nemen van rust zijn essentiële onderdelen om te voorkomen dat klachten terugkeren. Als holistisch massagetherapeut ondersteun ik je in dit proces.

Voor Wie is Holistische Massage Geschikt?

Holistische massage is in principe geschikt voor iedereen, behalve voor mensen met de volgende aandoeningen of behandelingen:

  • Open wonden of een beschadigde huid
  • Blauwe plekken en/of kneuzingen
  • Geïnfecteerde, ontstoken huid of extreme vormen van eczeem
  • Spataderen en littekenweefsel (afhankelijk van de ouderdom daarvan)
  • Griep en koorts
  • Chemotherapie of medicijngebruik in verband met kanker

Patiënten die herstellen van een ziekte zoals kanker moeten altijd toestemming hebben van hun behandelend arts voor een (holistische) massage. Uiteraard kan iemand met een gekneusde knie wel behandeld worden voor een schouder- en nekmassage, maar niet voor een massage van het been of de knie.

Genezing door Holistische Massage?

Holistische massage moet niet worden gezien als een geneeswijze, maar als een manier om je op weg te helpen naar herstel. Het is belangrijk om naar je (huis)arts te gaan als de klachten aanhouden; massage is namelijk geen vorm van genezen.

Prijzen

  • 75 minuten: €100
  • 90 minuten: €125